Si një sistem shëndetësor kapërceu rezistencën ndaj një kontrolli kirurgjik.

 

Gjatë një kohe kur kujdesi shëndetësor po kalon ndryshimet më të mëdha ndonjëherë, sistemet shëndetësore, jo çuditërisht, po përpiqen të kapërcejnë rezistencën ndaj ndryshimeve. Reagimi natyror nga udhëheqësit në të gjitha nivelet e ngarkuara me zbatimin e ndryshimeve është për të luftuar rezistencën.           Por kërkimet dhe përvojat e disa organizatave sugjerojnë se përqafimi i atyre që rezistojnë ndryshojnë më shumë – duke u përqendruar tek ata, duke identifikuar burimet e rezistencës së tyre dhe duke ndihmuar ata ta shohin ndryshimin si pozitiv – është shumë më efektiv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*