3 mënyra që drejtuesit mund të menaxhojnë momentet sfiduese në karrierën e tyre.

 

Një pikë reflektimi shpesh është menduar si ndërprerja më e madhe që një industri mund të përballojë. Dikush mund të ndodhë, për shembull, kur ofruesit e shërbimeve të tronditen nga konkurrentët duke shfrytëzuar teknologjitë e reja. Andy Grove së pari e prezantoi afatin për strategjinë e biznesit si “një ngjarje që ndryshon mënyrën se si mendojmë dhe veprojmë”. Por këto momente intensive sfiduese jo vetëm që ndodhin në kompani dhe industri, por edhe në karrierë. Ato janë pika kur – për çfarëdo arsye – kushtet në të cilat punojmë apo pritjet e vendosura mbi ne ndryshojnë në mënyrë kaq thelbësore që, nëse nuk përshtatemi, do të dështojmë.

Burimi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*