Si të tërhiqni startups dhe kompanitë e teknologjisë në një qytet pa u mbështetur në tatimet.

 

Ekosistemet e startup janë çelësi për rritjen e një ekonomie të gjërë rajonale. Herë pas here, këto grumbuj talentesh dhe shkencash krijojnë vende pune, formojnë biznese të reja dhe tërheqin kapital investues. Në fund të fundit, këto janë përbërësit e pakapshëm që çojnë drejt një mirëqenie dhe barazi të madhe në komunitetet tona. Mundësia HQ2 e Amazon ishte një thirrje për zgjimin e shumë udhëheqësve të biznesit dhe qytetarëve. Përkundër të gjitha aplikacioneve nga qytetet më të vogla dhe të mesme, Amazon zgjodhi të investonte në dy superstar të metrosë: Nju Jork dhe Uashington, D.C (dhe kompania filloi të dilte jashtë planeve për selinë e Nju Jorkut). Ky rezultat ishte një tregues se strategjia tradicionale e zhvillimit ekonomik për vendosjen e dollarëve të taksapaguesve si subvencione dhe stimuj në këmbim të zhvendosjeve të korporatave është një humbje dhe duhet të zëvendësohet nga një fokus intensiv në investimet publike në infrastrukturën e nisjes së ekosistemit.

 

Burimi:

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*