Indeksi i Perceptimit të Korrupsionit – Përmbledhje

Transparency International (TI) publikon Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit që nga viti 1995 dhe rendit çdo vit shtetet sipas nivelit të tyre të perceptuar të korrupsionit, i cili përcaktohet nga vlerësimet e ekspertëve dhe anketave të opinionit.

Indeksi i Perceptimit të Korrupsionit në përgjithësi e përcakton korrupsionin si “keqpërdorimi i pushtetit publik për përfitime private.”

Në këtë pëmbledhje IPPM pasqyron një sintezë të dy raporteve të fundit të Transparency International: ‘Njerëzit dhe Korrupsioni: Europa dhe Azia Qëndrore 2016’ dhe ‘ Lufta ndaj Korrupsionit në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi: Prioritetet per Reforma’.

Download (PDF, 1.16MB)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*