Arlind Rama

  Arlind Rama shërben si Këshilltar i Kryeministrit të Shqipërisë për të koordinuar Prioritetin e Punësimit dhe Rritjen Ekonomike të Qeverisë. Para se të hynte në Kabinetin e Kryeministrit, Arlindi ka punuar si Ekonomist në Departamentin e Kërkimeve të Bankës së Shqipërisë, i specializuar në parashikimet makroekonomike dhe modelimet e analizave bazë ekonomike. Interesat e tij kërkimore fokusohen në hartimin dhe zbatimin e politikave publike, politikat fiskale dhe monetare, tregjet financiare, investimet strategjike dhe menaxhimin e financave publike.

  Duke kontribuar në Qendrën Kërkimore të LSE në Evropën Juglindore dhe në Rosa & Roubini Associates, Arlindi është bashkë-themelues i Institutit për Politikat Publike dhe Mirëqeverisjen (IPPM) dhe jep leksione mbi anti-korrupsionin dhe qeverisjen e mirë në Shkollën Shqiptare të Administratës Publike. Ai u zgjodh Këshilltar dhe kryesohej nga Komisioni i Financave në Bashkinë e Tiranës, Zona Nr. 7, gjatë mandateve 2011 – 2015.

  Arlind mban një Master të Shkencave në Ekonomiksin Financiar nga City University London, duke fituar bursën Chevening nga Zyra e Jashtme dhe e Komonuelthit. Është diplomuar në financë dhe është kandidat për doktoraturë në Universitetin e Tiranës, ku gjithashtu ka dhënë leksione.

  arlindrama@ippm.al

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *