Doing Business 2018 – Përmbledhje

November 2, 2017 0

Doing Busines 2018: Reforma për të krijuar vende pune, një publikim botëror i grupit të Bankës Botërore, është i 15-ti në një seri raportesh vjetore që matin rregullatorët që rrisin aktivitetin e biznesit dhe ato […]

Indeksi Global i Konkurrueshmërisë 2018 – Përmbledhje

October 4, 2017 0

Indeksi Global i Konkurrueshmërisë (GCI) përcjell performancën e 137 vendeve në 12 shtylla kryesore të konkurrueshmërisë. Ai vlerëson faktorët dhe institucionet e identifikuara nga kërkimi teorik dhe empirik si përcaktues të përmirësimeve në produktivitet dhe […]

Indeksi Global i Paqes 2017 – Përmbledhje

June 15, 2017 0

Ky është edicioni i njëmbëdhjetë i Indeksit Global të Paqes (GPI), i cili rendit 163 shtete dhe vende të pavarura sipas nivelit të tyre të paqes. Ai është produkt i Institutit për Ekonominë dhe Paqen (IEP) […]

1 2