Ekspertët

Kseniia Oleneva

Ms. Kseniia Oleneva graduated from the Herzen State Pedagogical University, Saint Petersburg – Russia, in Institutional Economics and Public Policy (Cum Laude). She served for a number of years as coordinator and expert in the field of youth empowerment and free enterprise in different countries of Eastern Europe. Kseniia is experienced in the development of training curricula for Start-Up’s and is engaged for more than five years in business development training for small and medium enterprises.

In 2016, she joined the Institute for Public Policy and Good Governance in the quality of Projects Coordinator and expert in the fields of entrepreneurship and education.

James Neathery

Mr. James Neathery is a senior advisor for IPPM in Leadership including an experience throughout the region and Albania of many years. From 16 years he is involved in the International Programs at Leadercraft. His past experience as ADJUNCT at DTS (2008-2010) and that of 11 years in Albania at EWMI (1999-2010) has strengthen his skills and expertise in the region.

He holds several seminar certifications such as in Diplomacy from Tufts University, Faith in the Public Square from the Wilberforce Foundation Albania/Dutch Staatkundig Gereformeerde Partij, Executive Education from the Harvard Kennedy School of Government, Cross-cultural Leadership from the Dallas Theological Seminary, Certificate of Spiritual Direction from the Saint Thomas Theological Seminary, etc.

He has studied from 1979 to 1983 at Cornell University and after this from 1986 to 1991 for Cross-cultural Studies at the Dallas Theological Seminary. He holds a Master of Arts in International Relations Affairs (2005-2007) from the Tufts University – The Fletcher School of Law and Diplomacy.

Yair Baranes

Z. Yair Baranes ështe një ekspert me disa vite eksperience ne ligjin e tregëtise dhe sigurisë financiare. Ka punuar për më shumë se 17 vite si këshlltar i sektorit financiar dhe ka ofruar asistencën e tij teknike për programe në të gjithë botën. Në veçanti, është përqëndruar në draftimin e reformave për sisteme më të sigurta financiare në Europën Lindore, Azinë Qëndrore, Afrikë dhe Amerikën Latine.

Zotëron dy diploma në Drejtësi nga universitete prestigjoze Kanadeze dhe ka shërbyer si këshilltar kryesor i Qeverisë Shqiptare për krijimin e nje sistemi financiar të sigurtë. Bashkëautor në shkrimin e “Udhëzim mbi Ligjin Shqiptar për Kolateralin”. Gjithashtu z.Baranes është angazhuar si lektor nderi ne degën e Magjistraturës, pranë Fakultetit të Drejtësisë së Universitetit të Tiranës.

Doina Huso

Doina Huso eshte menaxhere e projekteve te inovacionit dhe eksperte e komunikimit prane IPPM-se. Me eksperience te konsiderueshme ne Monitorim Vleresim dhe Komunikim per projektin e USAID/CED Rritje Albania. Gjithashtu ajo eshte angazhuar si pjese aktive e komunitetit me disa OJF dhe ka eksperience ne mesimdhenie per institucione private ne Tirane. Me fokus te qarte ne Inovacion dhe IT Governance, prane IPPM-se ajo eshte angazhuar ne draftimimin, implementimin e projekteve, hulumtimin dhe analizave te fushes se ICT, vecanerisht ne projektet per Transparencen Fiskale, Transparenca e Buxhetit te Qytetareve dhe te tjera. Ajo eshte pjese kryesore e departamentit te komunikimit te IPPM-se duke zhvilluar dhe drejtuar aktivitete me partnere lokal dhe nderkombetare.
Ajo zoteron nje Diplome ne Informatike Ekonomike prane Fakultetit Ekonomik te Universitetit te Tiranes.