Aty ku ndërmarrjet shkojnë keq me mësimin dhe zhvillimin.

Organizatat shpenzuan 359 miliardë dollarë globalisht për trajnime në vitin 2016, por a ia vlente?

Jo kur keni parasysh si vijon:

funksionin e të mësuarit dhe zhvillimit të kompanisë së tyre (L&D);

e tyre;

punët e tyre; dhe

  • Vetëm 25% e të anketuarve në një studim të kohëve të fundit në McKinsey besojnë se

trajnimi i performancës së përmirësuar me masë.

Jo vetëm që pjesa më e madhe e trajnimeve në kompanitë e sotme është e paefektshme, por qëllimi, koha dhe përmbajtja e trajnimit është me të meta.

Mësoni për arsyet e gabuara

Bryan Caplan, profesor i ekonomisë në Universitetin George Mason dhe autor i çështjes kundër arsimit, thotë në librin e tij se arsimi shpesh nuk ka aq shumë për të mësuar aftësi të dobishme në punë, por për njerëz që shfaqen ose “sinjalizojnë”.

Burimi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*