Hulumtimi: Kur gratë janë në bord, CEO-të meshkuj janë më pak të vetëdijshëm.

Një numër qeverish (veçanërisht ato në Indi, Kaliforni dhe pjesë të Evropës) po bëjnë presion për përfaqësim më të madh të grave në sallën e bordit. Dhe disa studime sugjerojnë pse: Të kesh gra në bord sjell vendime më të mira për blerje dhe investime dhe në marrjen më pak agresive të marrjes së rrezikut, duke dhënë përfitime për aksionarët. Ajo që është më pak e qartë është pse ndodhin këto efekte.

Burimi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*