Çdo diplomë e shkencave kompjuterike duhet të kërkojë një kurs në sigurinë në internet.

Siguria në internet është duke ngrënë botën e softuerëve. Vitet e fundit kemi parë një numër në rritje të frikës së sigurisë, duke filluar nga ndërhyrja ruse në zgjedhjet presidenciale të SH.B.A.-së 2016 nga shkeljet të informacioneve private të amerikanëve deri në problemet e shumta të të dhënave në Facebook. Çfarë është më keq, asgjë nuk duket se po bëhet më mirë. Në gjashtë vitet e fundit mbi 1.000 shkelje të të dhënave kanë ndodhur globalisht, megjithë premtimet e kompanive në mbarë botën se “ne e konsiderojmë privatësinë dhe sigurinë tuaj seriozisht.”

Burimi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*