A e dini vërtet pse punonjësit largohen nga kompania juaj?

Më shumë punonjës po largohen vullnetarisht nga puna e tyre sesa pothuajse në çdo kohë tjetër këtë mijëvjeçar. Kur një punonjës pushon, ajo mund të ndjehet si një grusht zorrë, duke i lënë menaxherët të shkruajnë si emocionalisht, ashtu edhe për nga operacioni. Humbja mund të jetë veçanërisht e mprehtë kur punonjësit “fantazojnë” organizatën e tyre, thjesht duke mos treguar punë, ndonjëherë vetëm disa ditë pas fillimit të punës.

Në shitësin e tij më të mirë në New York Times, Parimet, Ray Dalio argumenton se pengesat, si humbja e një punonjësi me vlera, ofrojnë një mundësi të rëndësishme mësimi për organizatat – për sa kohë që drejtuesit janë të gatshëm të reflektojnë dhe të identifikojnë shkakun rrënjësor të humbjeve të tilla. Sidoqoftë, shumë shpesh, menaxherët dhe profesionistët e HR janë aq të zënë duke bërë kontrollin e dëmeve sa nuk arrijnë të kryejnë një autopsi të plotë për t’i ndihmuar ata të kuptojnë se çfarë ka ndodhur dhe çfarë veprimi korrigjues është i nevojshëm për të parandaluar që episode të ngjashme të ndodhin në të ardhmen.

Burimi.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*