Pse punonjësit nuk i ndajnë njohuritë me njëri-tjetrin.

Kompanitë duan që punonjësit të ndajnë atë që dinë. Pas të gjithave, hulumtimet kanë gjetur se kjo çon në krijimtari më të madhe, më shumë inovacion, dhe performancë më të mirë, për individët, ekipet dhe organizatat. Megjithatë, megjithëse përpjekjet e kompanive për të inkurajuar ndarjen e njohurive (mendoni për ato hapësira të hapura), shumë punonjës i mbajnë ato që dinë – një fenomen i njohur si mbajtja e njohurive ose fshehja e njohurive. Ata mund të luajnë si memecë, të pretendojnë të mos dinë diçka, të premtojnë të ndajnë diçka, por kurrë nuk e bëjnë atë, ose të tregojnë njerëzve që nuk mund të ndajnë kur në fakt munden.

Burimi.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*