Pse vendet e punës autentike janë më etike.

 

Njerëzit duan të ndihen autentike në punë. Për shembull, nëse një punonjës ose një kandidat kujdeset për mjedisin ose qasjen në arsim ose për të qenë një prind i kujdesshëm, ata nuk duan që përgjegjësitë e tyre profesionale të ndërhyjnë në këto vlera ose t’i detyrojnë ata të bëjnë kompromis mbi ta. Ata duan të ndihen sikur mund të shprehin se kush janë plotësisht në punë, pa u gjykuar negativisht ose duke humbur nga mundësitë e zhvillimit dhe avancimit; kjo është ideja e aftësimit të njerëzve për të sjellë “të gjithë veten” e tyre për të punuar.

Burimi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*