Nëse menaxherët tuaj nuk janë të angazhuar, as punonjësit tuaj nuk do të jenë të angazhuar.

 

Shumë CEO dhe CHROs listojnë “ndryshimin e kulturës” si një prioritet të lartë. Ata e dinë se organizatat e tyre duhet të bëhen më të shkathët dhe të adaptueshëm ndaj transformimeve të shpejta dhe duan të jenë në gjendje të marrin vendime të mira dhe t’i ekzekutojnë ato shpejt. Për më tepër, ata në veçanti duan të tërheqin dhe mbajnë yjet më të mëdhenj. Ndërtimi dhe mbajtja e një kulture të mirë bashkëpunimi është çelësi për të gjitha këto aspirata. Megjithatë, shumë CEO dhe CHROs injorojnë faktorin më të rëndësishëm në ndërtimin e kulturës që duan: menaxherët.

Burimi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*