Ruaj ose Investo ? Si kompanitë duhet të lundrojnë recesionet.

 

Kriza financiare dhe shkrirja ekonomike e 2007-2009 ishte shkatërruese për firmat nëpër industri, tregje dhe gjeografi të ndryshme. Kjo rezultoi në rënien e sektorit financiar, në ndryshimet rrënjësore në mjedisin rregullator dhe politik, si dhe në një tkurrje të rëndë të ekonomisë botërore. Në fakt, një shkrirje ekonomike e kësaj madhësie ndikon në të gjitha aspektet e mjedisit të biznesit të firmave, i shkëput marrëdhëniet e tyre me klientët, punonjësit, furnizuesit dhe komunitetet lokale dhe gjeneron një ndryshim të madh në peizazhin konkurrues. Rrjedhimisht, kompanitë kanë gjasa të ri mendojnë rrënjësisht dhe riorganizojnë investimet e tyre strategjike për të siguruar mbijetesën dhe për të mbështetur (ose madje edhe përmirësuar) konkurrencën e tyre gjatë dhe pas krizës.

Burimi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*