Rankimi i shteteve dhe industrive nga teknologjia, të dhënat dhe aftësitë e biznesit.

 

Ritmi i ndryshimeve teknologjike është duke bërë që shumë aktivitete të punës dhe aftësitë që kërkojmë të vjetëruara. Hulumtimet nga McKinsey sugjerojnë se në nivel global më shumë se 50% e fuqisë punëtore janë në rrezik të humbasin vendet e punës në automatizim dhe një studim i Forumit Ekonomik Botëror sugjeron që 42% e aftësive bazë të punës të kërkuara sot do të ndryshojnë ndjeshëm deri në vitin 2022. Në këtë peizazh të përçarjes së vazhdueshme, individët, kompanitë dhe qeveritë po luftojnë për të siguruar që ata kanë aftësi për të mbetur konkurruese.

Burimi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*