Si liderët në mbarë botën krijojnë besim në kultura.

 

Shumë pozita menaxheriale kërkojnë komunikim të shpeshtë me punonjësit nga e gjithë bota, por besimi i ndërtimit nëpër kultura mund të jetë i vështirë. Megjithatë, është shumë e rëndësishme; kur individët besojnë njëri-tjetrin, ata mund të punojnë së bashku në mënyrë efektive, pavarësisht dallimeve kulturore. Por si e ndërton këtë besim ndërkulturor? Në intervistat e grupit të fokusit me mbi 400 drejtues dhe drejtues në Amerikë, Azi, Amerikë Latine dhe në Lindjen e Mesme, ne kemi distiluar tri gjëra që drejtuesit e lartë bëjnë për të ndërtuar marrëdhënie besimi: ata fillojnë me mentalitetin e duhur, mësojnë për kolegët e tyre ‘, dhe ata e kuptojnë rëndësinë e rezultateve dhe karakterit në ndërtimin e besimit.

Burimi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*