Mos lejoni që ekspertiza juaj të kufizojë perspektivën tuaj.

Të kesh ekspertizë në fushën tënde është pozitive, por nganjëherë çon në mbingarkesë. Mund të filloni të besoni se metodat tuaja të zakonshme janë mënyra më e mirë ose e vetmja për të bërë gjërat, që do të thotë të humbisni ide të reja, të mos parashikoni tendencat dhe të kufizoni perspektivën tuaj. Për të shmangur bien në këtë kurth të ekspertizës, angazhohuni për të mësuar vazhdimisht dhe për tu rritur. Kontrolloni egon tuaj duke kërkuar ide të freskëta dhe rishikoni supozimet tuaja rreth asaj se si duhet të kryhet një projekt. Rrethojeni veten me njerëz që nuk duken dhe mendojnë si ju. Inkurajoni punonjësit më të rinj për të ndarë temat me të cilat ata janë të ngazëllyer dhe theksojnë njohuritë kyçe që mund të keni mungesë. Dhe lini mënjanë kohë për të reflektuar në atë që keni mësuar nga shokët e grupit, veçanërisht ata ekspertizën e të cilëve janë ndryshe nga tuajat. Të mësuarit – ashtu si ndërtimi i ekspertizës suaj – duhet të jetë një kërkim i përjetshëm.

Përshtatur nga “Mos jini të verbër nga eksperienca juaj personale“, nga Sydney Finkelstein.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*