Sondazhi dixhital mund të sigurojë që ekipin juaj të jetë më i përshtatur ndaj strategjisë së kompanisë.

 

 

Kur ekipet e udhëheqjes janë të rreshtuara keq në një strategji është sepse njerëzit nuk pajtohen me strategjinë, por hezitojnë ta thonë këtë (veçanërisht nëse shefi është i pranishëm). Për shembull, ata mund të shprehin mbështetjen e tyre për një iniciativë në takimin e planifikimit, por gjejnë arsye për të mos i angazhuar burimet më vonë. Një zgjidhje për këtë shtrembërim është anonim, në kohë reale votimi dixhital. Herën tjetër, ekipi juaj udhëheqës diskuton një lëvizje strategjike, mos pyesni njerëzit nëse ata pajtohen me të. Në vend të kësaj, të pranishmit e drejtpërdrejtë në një platformë të votimit ku ata mund të votojnë me iniciativë nga telefonat ose laptopët e tyre. Nëse takimi është rreth, të themi, risi e re e rritjes, kërkoni të gjithëve që të votojnë se në çfarë përqindje fitimesh duhet të investojë firma. Pas hedhjes së votave, shfaqni të dhënat për grupin për të pare mendimet e tyre; ju gjithashtu mund t’i kërkoni njerëzve që të shpjegojnë arsyetimin e tyre. Mbani mend, qëllimi nuk është që të grumbulloj mosmarrëveshje – kjo do t’i shtrijë ato në mënyrë që ekipi të mund të ketë një diskutim më të pasur dhe më produktiv.

Përshtatur nga “Një mënyrë e thjeshtë për të marrë ekipin tuaj të lidershipit të lidhur me strategjinë“, nga Scott D. Anthony dhe Bernard C. Kümmerli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*