Presidenti i Nderit të IPPM-së, Prof. Dr. Arben Malaj: Politikat fiskale ekspasioniste përballë risqeve potenciale

Presidenti i Nderit të Institutit për Politikat Publike dhe Mirëqeverisjen, Prof. Dr. Arben Malaj është shprehur për revistwn “Monitor” mbi politikat fiskale ekspansioniste përballë risqeve potenciale. Ky debat lidhur me efektin e politikave të taksave dhe politikave fiskale ekspansioniste është sot në qendër të debateve akademike dhe politikëbërëse.

Bazuar në një artikull të nobelistit në ekonomi Edmund Phepls, Prof. Dr. Malaj thekson se deficitet e mëdha nuk i arrijnë objektivat në afatin e mesëm dhe në afatgjatë mund të prodhojnë efekte negative. Lidhur me investimet publike ai është shprehur se problemi i vendit është që popullsia po reduktohet në nivel të konsiderueshëm, ndërsa investimet publike për rrugët po konsiderohen prioritare.

Prof. Dr. Malaj sugjeron se investimi në ekonominë e dijes, ristrukturimi i ekonomisë drejt sektorëve më produktivë janë investimi më i mirë për të ardhmen e vendit në një ambient ekonomik global dhe evropian, me shumë pasiguri dhe pa qartësi.

Për më shumë informacion, ju lutemi të klikoni në linkun e mëposhtëm:

http://www.monitor.al/malaj-rritja-me-borxhe-eshte-joproduktive-rrezikohet-te-kalojme-situate-te-veshtire-ekonomike-dhe-sociale/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*