Presidenti i Nderit të IPPM-së, Prof. Dr. Arben Malaj, rreth sfidave të mirë-arsimimit në Shqipëri

Presidenti i Nderit të Institutit për Politikat Publike dhe Mirëqeverisjen, Prof. Dr. Arben Malaj është shprehur  në emisionin “Përtëfol” në televizionin Scan mbi sfidat për mirë-arsimimin në Shqipëri, si sfida kombëtare më e madhe dhe më e dobishme.

Prof. Dr. Malaj është shprehur se është shqetësuese për studiuesit e ekonomisë fakti që numri i studentëve që zgjedhin shkenca ekzakte po ulet. Bazuar në studimet e organizatave ndërkombëtare, si Organizata Ndërkombëtare e Punës dhe  Forumi Botëror i Ekonomisë i Davosit, Prof. Dr. Malaj thotë se vendet e reja të punës mbështeten pikërisht në shkencat e reja ekzakte.

Prof. Dr. Malaj sugjeron të krijohet dinamikë që fëmijët ta duan shkencën që në hapat e parë të jetës. Ai gjithashtu thekson domosdoshmërinë për nxitje nga ana e shtetit për talentet e reja dhe përditësim të kurrikulave në mënyrë të vazhdueshme.

Për më shumë informacion, ju lutemi të klikoni në linkun e mëposhtëm:

https://www.youtube.com/watch?v=35uUQcdKLXc&fbclid=IwAR3jkB1BVnK95hnaUQaBwpekaC1Cu8IYNv73WpaJS4T4hhuudefBze09WJA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*