Presidenti i Nderit i IPPM-së, Prof. Dr Arben Malaj në Konferencën e 14-të të Rajoneve dhe Qyteteve Evropiane

Presidenti i Nderit i IPPM-së, Prof. Dr Arben Malaj, ka marrë pjesë në Konferencën e 14-të të Rajoneve dhe Qyteteve Evropiane të zhvilluar përgjatë tre ditëve, 30.09.2018 deri më 02.10.2018 në Salzburg, organizuar nga Instituti i Rajoneve Evropiane (IRE). Kjo konferencë e përvitshme mbledh bashkë përfaqësues të ndryshëm të biznesit dhe politikës nga të gjithë rajonet evropiane, me fokus çështjet aktuale dhe strategjitë e së ardhmes në lidhje me politikën dhe biznesin. Panele të nivelit të lartë diskutuan mbi cështje si, domosdoshmëria e vazhdimit të vizionit të themeluesve të Bashkimit Evropian, e ardhmja e Bashkimit Evropian, sfidat e Evropës përballës emigracionit si një fenomen në rritje, depopullimi i zonave rurale dhe furnizimi me energji, e ardhmja dixhitale, zhvillimet gjeopolitike dhe mundësitë për partneritete strategjike.

Për më tepër mbi Konferencën e 14-të të Rajoneve dhe Qyteteve Evropiane ndiqni linkun: http://ir000044.host.inode.at/de/30-09-02-10-2018-salzburg-summit-europe-1918-2018-2118-salzburg-austria/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*