Presidenti i Nderit të IPPM-së, Prof. Dr. Arben Malaj, mbi tkurrjen e popullsisë shqiptare

Presidenti i Nderit të Institutit për Politikat Publike dhe Mirëqeverisjen, Prof. Dr. Arben Malaj është shprehur për “Business Magazine” mbi tkurrjen e popullsisë shqiptare dhe mbi pasojat socio-ekonomike me të cilat ajo shoqërohet.

Bazuar mbi të dhënat e Bankës Botërore dhe Institutit të Statistikave të Shqipërisë, Prof. Dr. Malaj është shprehur se plakja natyrore e popullsisë mbetet një nga sfidat demokrafike më të vështira, e cila krijon probleme të mprehta ekonomike, sociale dhe financiare.

Për të mos penguar, ndër të tjera, rritjen ekonomike në afatgjatë, Prof. Dr. Malaj sugjeron domosdoshmërinë për marrjen e politikave aktive për rritjen natyrore të popullsisë, të tilla si politikat e natalitetit.

Për më shumë informacion, ju lutemi të klikoni në linkun e mëposhtëm:

https://businessmag.al/popullsia-vijon-te-tkurret-malaj-duhen-politika-aktive-per-rritje/