Presidenti i Nderit të IPPM-së, Prof. Dr. Arben Malaj, mbi TVSH-në për biznesin e vogël

Presidenti i Nderit të Institutit për Politikat Publike dhe Mirëqeverisjen, Prof. Dr. Arben Malaj, në një intervistë për emisionin televiziv “Argument” nga Enio Civici në Scan TV është shprehur mbi vendosjen e TVSH-së për biznesin e vogël, e cila është shoqëruar me kundërshtime nga bizneset që preken në mënyrë të drejtpërdrejtë prej saj, si dhe nga opozita.

Prof. Dr. Malaj është shprehur edhe mbi partneritetet publike-private, sfidat e rritjes ekonomike dhe thithjes së Investimeve të Huaja Direkte.

Prof. Dr. Malaj shprehet se trendi i rritjes së rritjes ekonomike kërkon domosdoshmërinë për reforma. Sipas tij,  thelbi analizës, politikat monetare, politikat fiskale dhe reformat strukturore duhet të mbështesin rritjen e produktivitetit të ekonomisë shqiptare, duke ulur kostot, procedurat dhe kohën e të bërit biznes, duke mbështetur më mirë ristrukturimin e ekonomisë shqiptare drejt sektorëve më produktivë.

Për më shumë informacion, ju lutemi të klikoni në linkun e mëposhtëm:

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*